preloader
Новини
03/10/2013
«RODArt» від художниці Наталії Мерфі

Каждый художник желает знать,
Где оно – вдохновенье.
Сквозь белизну проступает знак –
Неба прикосновенье.
Плавится август. Искрит январь.
Осень. Весна. Я верю:
Масло, левкас, гуашь – календарь,
Где замирает время.
Красный прекрасен, а в синем – сил
Солнечная основа…
Если фазан за углом сидит,
Значит – родится снова.
Ю. Ширинская
Виходячи з вірша, не знаю, чи сидів за рогом фазан, але нова ідея календаря на 2014 рік для компанії Рода народилася, продовжуючи рости і розвиватися завдяки сучасній художниці Наталії Мерфі. Вона ж і розповіла, з чого все починалося ...
«Спочатку я побачила кухню « Рейк'явік »! Закохалася в неї. Потім почала малювати серію анімаційних фільмів про те, чому і як дизайнерам з лабораторії RODA прийшло в голову застосовувати такі складні і цікаві елементи в інтер'єрі кухні ... І, що називається, пішло- поїхало! - Каже Наталя. - Всі люди різні, заради експерименту, я взяла панелі і почала представляти, на що схожі лінії. Те, що відчувала в цей момент - стало перетворюватися на картини. А потім у співробітників RODA виникла ідея зробити календар. От і почалася створюватися ця дивовижна серія, а мені так подобається працювати над серіями!».
Хоча художниця і каже, що народилася в минулому столітті, 29 грудня 1962 року, але бачення світу у неї явно сучасне і, звичайно ж, оригінальне. Наталя отримала класичну архітектурну освіту в Горьківському будівельному університеті і вже 13 років працює арт - директором у рекламному агентстві «Нова Хвиля» . Серії її робіт з'являлися в різних рекламних компаніях , календарях , навіть на жіночій білизні , а остання робота - вітрина магазину Bosco дизайну на вул. Комінтерну. Художницю не влаштовувало те, що вона бачила на фотографіях і , озброївшись пензлем і фарбами , Наталія Мерфі почала малювати . На її картинах зображені спогади від зустрічей з цікавими людьми , фільмами , музикою , країнами ... Найвідоміша серія художниці - «Імена ».

«У моїх роботах те, що я відчуваю, - уточнює художниця. - Надихнути мене може навіть листочок, що смішно приліпився до скла. З фасадами RODA те ж саме. Я виставляю якісь панелі і вони кілька днів можуть жити навколо мене. Я просто дивлюся на них, переношу на різні місця, торкаюсь, міняю світло. Так, деякі панелі у мене стоять вже місяць! Я точно знаю: на цій у мене буде зима, але без снігу і робота не йде. А ось осіннє буйство фарб вже видно!»

Наталія встигла намалювати 8 дивовижних картин на панелях RODA. Зараз її улюблена «Аllium» - цибулинки. Адже, використовуючи мінімальну кількість фарби, вона змогла передати всю красу і різноманітність цієї рослини. До того ж, художниця дуже любить малювати з натури, тому 5 сортів цибулі були успішно конвоювали з домашнього холодильника.
Яскраві, унікальні картини Наталії Мерфі повні життя! Дивовижно підібрані кольори: насичені, пікантні, що викликають тільки позитивні емоції. «У мене RODA» асоціюється з радістю, з народженням, а значить - з щастям. Ось і весь секрет », - усміхається художниця.
Залишається побажати Наталі, а також компанії РОДА натхнення і процвітання. І, можливо, у світовому мистецтві незабаром виникне новий жанр - «RODArt» ...

Спеціально для компанії RODA
Ліна Шевченко
Інтерв'ю з Наталею Мерфі можна подивитись по наспупним посиланням:

Підписатися на розсилку