preloader
Новини
8bee3ee9178d321ec869527672c7f5e7.png
599ec5eee1b8a4a3fe438fc7a6570cb4.png
48d9cb1c08ddb1ebbfb9188c79d34ae3.png
27/10/2014
Кухня в японському стилі – легко!

Японський стиль як ніякий інший близький до мінімалізму. Проте використання заокруглених форм, які притаманні мінімалістичному дизайну, небажано. Цей стиль сприймає виключно угловатість. Також японському стилю властиве використання елементів декору. Основний упор в приміщенні, оформленому в цьому стилі, робиться на матеріали, фактури і форми. Японський стиль передбачає максимальну наявність вільного простору і легкість. Тому ніяких масивних шаф, стола та стільців!

До матеріалів, з яких виготовлені меблі, пред'являється тільки одна вимога - натуральність. Також не повинні бути відсутніми прикраси - різьба, візерунки.

Слід уникати захаращення простору. Вся побутова техніка та габаритні речі на японській кухні ховаються в шафах. Стіни за всіма канонами слід забарвити в природні світлі тони.

Допустимі такі кольори:

  • бежевий;
  • перлиновий;
  • молочний;
  • пісочний.

Якщо ж хочеться бачити свою кухню яскравою - розмістіть на ній кілька яскравих речей. Будучи червоного або зеленого кольору, вони послужать колірними акцентами. Однак не слід перестаратися з яскравістю.

Кольоровим акцентом на кухні може стати і скіналі. Це скляне панно, яке послужить альтернативою кахлю. Скіналі розташовують в зоні між навісними шафами і кухонним столом.

Вибираючи матеріали для оформлення кухні, пам'ятаєте, що головне - відмовитися від штучних. Якщо японці використовують деревину, то, як правило, незабарвлену. Також в оформленні приміщення використовуються льон, шовк, скло, глину, бамбук, рисовий папір.

Що стосується декору та стилю, то з красивими дрібницями кухня в японському стилі стане досконалою. Так, її прикрасять:

  • бамбук в підлоговій вазі;
  • панно з зображенням людей;
  • панно з ієрогліфами.

І, звичайно, яка ж кухня в японському стилі без циновок! Ними прикрашають стіни або використовують як підстилку для сидіння. Циновка може виконувати і функцію скатертини.

Посуд для японської кухні може бути зроблений з порцеляни або бамбука. Доречні будуть розписані у відповідному стилі чайні сервізи, піали і мисочки. Великий колорит інтер'єру кухні додадуть абажури, зроблені з рисового паперу. Їх колірна гамма - теплі тони.

Підписатися на розсилку